ZingevingArnhem

Wat is zingeving?

De zingeving van het leven wordt veelal verward met simpelweg gelukkig zijn. Toch zijn deze twee dingen niet helemaal gelijk. Gelukkig zijn draait immers om jezelf goed voelen, terwijl zingeving betekent dat je iets bijdraagt. Je draagt iets bij aan dat wat groter dan jezelf is. Zingeving betekent zoeken naar het doel of de waarde van het leven. De mens heeft zingeving nodig om ons een compleet gevoel te geven.

Betekenis zingeving

Zingeving betekent letterlijk zoeken naar de bedoeling of het doel van het leven. Of het zelf creëren van dit doel. Zingeving draait om vragen als:

  • Wat drijft mij in het leven?
  • Ben ik u gelukkig en waardoor komt dat?
  • Hoe kan ik nieuwe doelen formuleren en deze verwezenlijken?
  • Wat is mijn unieke bijdrage in deze wereld?

U staat misschien niet vaak stil bij zulke vragen. Het is waardevol om de antwoorden op bovenstaande vragen helder te hebben. Aan de hand van die antwoorden kun u meer betekenis geven aan uw leven.

Zin van het leven

De zin van het leven bestaat uit meerdere componenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijdragen van zin aan een ander of aan de samenleving. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en andere mensen in je leven heeft ook te maken met de zin van het leven. Uw eigen houding bepalen is ook onderdeel van de zin van het leven. Hoe gaat u om met bepaalde gebeurtenissen en welke keuzes maakt u in bepaalde situaties?

Zingeving voor uw levensvragen

Erachter komen wat voor u waarde heeft in uw leven, daar helpt een geestelijk begeleider u bij. Op zoek naar zingeving in uw leven? Daarvoor moet eerst de hulpvraag duidelijk worden in een gesprek, om vervolgens met de zingevingsgesprekken te kunnen beginnen. De gesprekken zijn een groeiproces, waarbij u uw groei zelf in de hand heeft. De duur van de begeleiding verschilt per persoon, maar vaak zijn er wel meerdere gesprekken nodig. De kernwaarden van Maria Vloet zijn als volgt: 

  • Eerlijk: Als de hulpvraag niet bij mij past kan ik u doorverwijzen naar een andere specialist. Eerlijkheid voor mij erg belangrijk hierin.
  • Helend: Uiteindelijk werken zingevingsgesprekken helend, om de zin van uw leven te vinden.
  • Resultaat: Het gewilde resultaat is dat u weer verder kunt met uw leven.

Erachter komen wat voor u waarde heeft in het leven, daar helpen zingevingsgesprekken u bij. U kunt vrijblijvend contact opnemen met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij informeert u graag over haar persoonlijke werkwijze.

Vragen over het leven?

Worstelt u met levensvragen en komt u er alleen niet uit? Laten we samen op zoek gaan naar antwoorden.

Neem contact op

Eerste gesprek

Neem contact op met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij beantwoordt al uw vragen en vertelt u alvast iets over haar werkwijze. Als u dat wenst maken we dan meteen een afspraak voor een eerste gesprek.

Contactgegevens

Uw gesprekspartner

Overlijden, ernstige ziekte, echtscheiding, ontslag. Spirituele -, religieuze – of bijna-doodervaring. Wat betekent dit voor uw leven? Maria Vloet is uw gesprekspartner en helpt u bij het vinden van een persoonlijk antwoord.

Laten we samen op zoek gaan

Heeft u liever dat ik u bel?

First