ZingevingArnhem

Levensvragen

Wat zijn levensvragen?

Levensvragen gaan over echt belangrijk dingen in het leven, ze zijn erg persoonlijk en zijn belangrijk om uw leven wat sturing en waarde te geven. Levensvragen helpen vaak bij het zoeken naar de zingeving van het leven.

Levensvragen gaan over zaken die u persoonlijk raken, ze hebben geen goed of fout antwoord. Het antwoord is niet vast, doordat u als mens verandert in uw leven en de kijk op het leven met u mee verandert.

Levensvragen hebben raakvlak met spiritualiteit, levensbeschouwing, inspiratie en waarden. Ze worden ook wel zinvragen, bestaansvragen of trage vragen genoemd.

Wat is zingeving?

Hierboven staat beschreven dat levensvragen helpen bij het zoeken naar de zingeving van het leven. Het zoeken naar zingeving van het leven betekent zoeken naar het doel of de waarde van uw leven. Het hebben van zingeving in uw leven betekent dat u uw doel gevonden heeft en iets bij kan dragen wat voor uw waarde heeft. Vaak geeft het een compleet gevoel wanneer u de zingeving van uw leven heeft gevonden. Levensvragen helpen u deze zingeving te vinden.

Hoe kom ik aan levensvragen?

Levensvragen ontstaan vaak door bepaalde gebeurtenissen of ervaringen zoals ziekte, trauma’s, echtscheiding of overlijden. Dit zijn als het ware bestaanservaringen. Door deze ervaringen kan uw kijk op het leven veranderen of u kunt uw levensdoel verliezen. Hierdoor ga je nadenken over levensvragen in de hoop de zin van het leven te vinden. Antwoorden op levensvragen zijn geen feiten. Ze kunnen veranderen en zijn heel persoonlijk.

Hulp bij levensvragen

Heeft u levensvragen waar u niet alleen uit komt en waar u hulp bij wilt of nodig heeft? Daar kan zingevingsgesprekken u bij helpen. Maria Vloet gaat samen met u op zoek naar antwoorden op uw levensvragen en de zingeving van uw leven. U kunt vrijblijvend contact opnemen met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij informeert u graag over haar persoonlijke werkwijze.

Vragen over het leven?

Worstelt u met levensvragen en komt u er alleen niet uit? Laten we samen op zoek gaan naar antwoorden.

Neem contact op

Eerste gesprek

Neem contact op met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij beantwoordt al uw vragen en vertelt u alvast iets over haar werkwijze. Als u dat wenst maken we dan meteen een afspraak voor een eerste gesprek.

Contactgegevens

Uw gesprekspartner

Overlijden, ernstige ziekte, echtscheiding, ontslag. Spirituele -, religieuze – of bijna-doodervaring. Wat betekent dit voor uw leven? Maria Vloet is uw gesprekspartner en helpt u bij het vinden van een persoonlijk antwoord.

Laten we samen op zoek gaan

Heeft u liever dat ik u bel?

First