Kennismakingsgesprek

Over Maria Vloet

Ooit stond ik voor een keuze. Wat ga ik bestuderen: de bijbel of het wetboek? Ik heb toen gekozen voor de studie rechten. Ondertussen heb ik een praktijk als zelfstandig jurist. Maar de vraag naar zingeving en de interesse in spiritualiteit bleven.

Dat alles heeft geleid tot Zingeving Arnhem, een praktijk voor levensvragen.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is van alle tijden en alle culturen. Het is een levensbehoefte van de mens. Ook volgens de definitie van gezondheid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is spiritueel welbevinden een fundamenteel onderdeel van gezondheid.

Levenservaring

Met mijn ervaring als jurist (en mediator) en levenservaring weet ik nu dat ik geen keuzes meer hoef te maken. Dat mijn activiteiten als jurist en als zingevingstherapeut misschien tegenstrijdig lijken, maar dichter bij elkaar liggen dan je zou denken. Ook al zijn de invalshoeken anders. Mensen perspectief bieden is uiteindelijk de verbindende schakel.

Luisterend oor

Mijn werk bestaat in beide praktijken voor een groot deel uit goed luisteren en de juiste vragen stellen. Het vraagt om diagnostische vaardigheden: de vinger snel op de zere plek leggen. Mensen in beweging krijgen. Een zekere directheid, zonder uit het oog te verliezen wat dat met iemand doet.

Empathie

Maar ook humor en relativeringsvermogen helpen om waar mogelijk enige lichtheid in de gesprekken te houden. Ik vind de dingen die me worden verteld ook niet snel gek. Kan me goed inleven en met compassie, empathie naar mensen kijken.

Het verschil maken

Als jurist én als zingevingstherapeut sta ik mensen bij en help hen om weer verder te kunnen. In beide gevallen maak ik graag het verschil. Wat kan ik voor u doen?

 

Maria Vloet (Sint Hubert, 1964) is als zingevingstherapeut afgestudeerd aan de opleiding Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht. De opleiding biedt kennis en psychotherapeutische gespreksvaardigheden om mensen te begeleiden op het gebied van levensvragen, zingeving en spiritualiteit.
Maria is ook afgestudeerd als jurist aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast Zingeving Arnhem heeft ze een eigen praktijk voor rechtshulp in Arnhem: Rechtspraktijk Vloet
.

Vragen over het leven?

U heeft levensvragen en wilt daar graag over praten met iemand die u helpt antwoorden te vinden?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek

Neem contact op met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij beantwoordt al uw vragen en vertelt u alvast iets over haar werkwijze. Als u dat wenst maken we dan meteen een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Contactgegevens

Uw gesprekspartner

Overlijden, ernstige ziekte, echtscheiding, ontslag. Spirituele -, religieuze – of bijna-doodervaring. Wat is de zin hiervan? Maria Vloet is uw gesprekspartner en helpt u bij het vinden van een persoonlijk antwoord.

Laten we samen op zoek gaan

Heeft u liever dat ik u bel?

First