Kennismakingsgesprek

Over Maria Vloet

Ooit stond ik voor een keuze. Wat ga ik bestuderen: de bijbel of het wetboek? Ik heb toen gekozen voor de studie rechten. Ondertussen heb ik een praktijk als zelfstandig jurist. Maar de vraag naar zingeving en de interesse in spiritualiteit bleven.

Dat alles heeft geleid tot Zingeving Arnhem, een praktijk voor zielzorg, levensvragen en zingeving.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is van alle tijden en alle culturen. Het is een levensbehoefte van de mens. Ook volgens de definitie van gezondheid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is spiritueel welbevinden een fundamenteel onderdeel van gezondheid.

Levenservaring

Met mijn ervaring als jurist (en mediator) en levenservaring weet ik nu dat ik geen keuzes meer hoef te maken. Dat mijn activiteiten als jurist en als geestelijk begeleider misschien tegenstrijdig lijken, maar dichter bij elkaar liggen dan je zou denken. Ook al zijn de invalshoeken anders. Mensen perspectief bieden is uiteindelijk de verbindende schakel.

Luisterend oor

Mijn werk bestaat in beide praktijken voor een groot deel uit goed luisteren en de juiste vragen stellen. Het vraagt om diagnostische vaardigheden: de vinger snel op de zere plek leggen. Mensen in beweging krijgen. Een zekere directheid, zonder uit het oog te verliezen wat dat met iemand doet.

Empathie

Maar ook humor en relativeringsvermogen helpen om waar mogelijk enige lichtheid in de gesprekken te houden. Ik vind de dingen die me worden verteld ook niet snel gek. Kan me goed inleven en met compassie, empathie naar mensen kijken.

Het verschil maken

Als jurist én als geestelijk begeleider sta ik mensen bij en help hen om weer verder te kunnen. In beide gevallen maak ik graag het verschil. Wat kan ik voor u doen?

Maria Vloet (Sint Hubert, 1964) is als geestelijk begeleider afgestudeerd aan de opleiding Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, de voorganger van de Academie voor Geesteswetenschappen te Utrecht. De opleiding biedt kennis en gespreksvaardigheden om mensen te begeleiden op het gebied van zielzorg, levensvragen en zingeving. Maria is ook afgestudeerd als jurist aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast Zingeving Arnhem heeft ze een eigen praktijk voor rechtshulp in Arnhem: Rechtspraktijk Vloet.

Op dit moment volgt Maria een aanvullende opleiding voor Geestelijk Begeleider. Na afronding kan Maria SKGV-geaccrediteerd werken.

Vragen over het leven?

U heeft levensvragen en wilt daar graag over praten met iemand die u helpt antwoorden te vinden?

Neem contact op

Eerste gesprek

Neem contact op met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij beantwoordt al uw vragen en vertelt u alvast iets over haar werkwijze. Als u dat wenst maken we dan meteen een afspraak voor een eerste gesprek.

Contactgegevens

Uw gesprekspartner

Overlijden, ernstige ziekte, echtscheiding, ontslag. Spirituele -, religieuze – of bijna-doodervaring. Wat betekent dit voor uw leven? Maria Vloet is uw gesprekspartner en helpt u bij het vinden van een persoonlijk antwoord.

Laten we samen op zoek gaan

Heeft u liever dat ik u bel?

First