ZingevingArnhem

Persoonlijke ontwikkeling

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is een domein van zingeving. Betekenisgeving aan het leven heeft dan te maken met belangrijke bezigheden waar veel tijd in gestoken wordt, zoals werk, studie of een hobby. Samen met het domein ‘relaties’ is dit de meest belangrijk bron voor zingeving. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke bron van voldoening. Persoonlijke ontwikkeling kan u de zin van het leven laten ontdekken. 

Persoonlijke ontwikkeling helpt u om het beste uit uzelf te halen. Elk individu kan zich persoonlijk ontwikkelen door zijn eigen leven kritisch te bestuderen, te verbeteren en uiteindelijk te verrijken.

Wat zijn de resultaten van persoonlijke ontwikkeling?

Een belangrijk resultaat van persoonlijke ontwikkeling is zingeving. Zingeving is het vinden van het doel in uw leven. Letterlijk de zin van het leven vinden. Behalve het resultaat dat persoonlijk ontwikkeling zorgt voor zingeving, heeft persoonlijke ontwikkeling nog meer voordelen:

  • Zelfverzekerdheid
  • Prioriteiten kunnen stellen
  • Geen last meer hebben van perfectionisme
  • Ontspanning en rust 

Hoe zorg ik voor persoonlijke groei?

Een belangrijk onderdeel voor persoonlijke groei is reflectie. Het voorhouden van een spiegel. Hierdoor bent u bezig met bewustwording, een belangrijke voorwaarde van persoonlijke groei. Bewustwording is het krijgen van inzicht. Een andere belangrijke factor voor persoonlijke groei is tijd. Persoonlijk groeien betekent hard werken en het kost tijd, maar uiteindelijk is het de moeite waard. Verwacht niet dat u direct veranderd bent, maar geef uzelf de tijd voor uw persoonlijke groei.

Hulp bij persoonlijke ontwikkeling

Bent u op zoek naar persoonlijke ontwikkeling maar weet u niet hoe u zelf kunt zorgen voor persoonlijke groei? Daar kunnen zingevingsgesprekken u bij helpen. Samen met Maria Vloet, geestelijk begeleider, gaat uw leven kritisch bestuderen om zo de eerste stap naar persoonlijke ontwikkeling te zetten. U kunt vrijblijvend contact opnemen met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij informeert u graag over haar persoonlijke werkwijze

Op zoek naar persoonlijke ontwikkeling?

Wilt u uzelf persoonlijk ontwikkelen? Laten we samen uw persoonlijke groei bevorderen.

Neem contact op

Eerste gesprek

Neem contact op met Maria Vloet van Zingeving Arnhem. Zij beantwoordt al uw vragen en vertelt u alvast iets over haar werkwijze. Als u dat wenst maken we dan meteen een afspraak voor een eerste gesprek.

Contactgegevens

Uw gesprekspartner

Overlijden, ernstige ziekte, echtscheiding, ontslag. Spirituele -, religieuze – of bijna-doodervaring. Wat betekent dit voor uw leven? Maria Vloet is uw gesprekspartner en helpt u bij het vinden van een persoonlijk antwoord.

Laten we samen op zoek gaan

Heeft u liever dat ik u bel?

First